Thursday, January 03, 2008

Kristdemokraterna och moderaterna bluffade

I dessa dagar kan man inte undgå att se och/eller läsa årskrönikor av olika slag.

Klimatfrågan som vi socialdemokrater talat om i flera år har blivit aktuell till och med för Fredrik Reinfeldt. Det var han som i valrörelsen 2006 ansåg att miljöfrågorna inte var stora. Vilken trovärdighet har en sådan person nu. Lika stor som George W Bush kanske ?

Else-Marie Lindgren. Kommer Du ihåg kristdemokraternas jätteplakat på baksidan av Västtrafiks bussar? En leende Lindgren påstod och frågade "Kristdemokraterna vill sänka bensinskatten. Vill Du?" Finns det inte en enda journalist på något av medierna i Sjuhäradsbygden som kan fråga Lindgren om varför hon bluffade?

Samme journalist kan väl fråga Ulf Sjösten var de där platsannonserna om statliga tjänster, som han och hans parti talade vitt och brett om inför valet, tagit vägen. Jag har noterat att ordförandeposten för Högskolan i Borås inte annonserades ut. Den gick utan rekryteringsarbete till en folkpartist, Maria Leisner. Jag bara väntar på den annons som talar om att tjänsten som landshövding i Västra Götaland är ledig och att Mats Odell vill ha in ansökningar. Kan det kanske vara så att Odell är fullt upptagen med att sälja, nej rea, ut våra gemensamma ägodelar så det är därför han inte hinner formulera en annons om landshövdingejobbet i vårt län?

1 comment:

Lars Rudström said...

Bra skrivet! Men vad hade Arne K förväntat sig? Att icke-socialistiska politiker i regeringsställning skulle vara ärligare än socialdemokratiska sådana? Nädå! Den politiska "nepotismen" finns överallt. Dålig moral, eller kanske etik, oavsett vänster eller höger. Det är ni politiker, såväl inom den lokala som riksmässiga, som lagt ut stigen. Har Arne ingen del i denna utveckling? Hört talas om "politikerförakt"?