Saturday, November 10, 2007

Förtroendet rasar

En ny opinionsundersökning visar att förtroendet för Fredrik Reinfeldt rasat. 42 procent av alla väljare har fått minskat förtronde, 19 procent av de moderata tycker också så. Är det någon som är förvånad?

Ja, jag är det. Jag trodde, enfaldigt nog kanske, att raset skulle varit ännu mycket större. Karln, gjorde ju inte en sak riktigt på åtta, tio dagar. Toppen, eller kanske snarare botten, var när han tillät sig säga. "Det kan ju hända att en och annan skattetrött moderat har tillåtit sig att köpa svarta tjänster.

Jaså - är det så man skall se det. Om man är moderat och skattetrött så gör man som man vill - alltså fuskar. I moderaternas Sverige verkar det räcka med att först tala om att man köpt svarta tjänster och sedan som Anders E. Borg bara säga. "Det är bara att beklaga att det blivit fel". Sedan verkar det som att alla, likt finansministern, gjorde "fel" så långt bak i tiden att förseelsen är preskiberad. Är det inte konstigt? 17 av 35 statssekreterare har fuskat på ena eller andra sättet. Alla före 2000 eller möjligen just detta är. Då säger man - Det är bara beklaga.

No comments: