Friday, November 16, 2007

Anders E. Borg ny barnomsorgsminister?

Vid interpellationsdebatter i riksdagen händer det ganska ofta att det svarande statsrådet börjar med att säga. " Riksdagsledamoten X X har frågat ex.vis statsministern/finansministern .... . Arbetet i regeringen är så fördelat att det är jag som skall besvara frågan" - och så kommer svaret.

Nu måste det väl snart bli ändring på hur arbetet är fördelat i regeringen. Snart svarar väl Anders E. Borg på alla frågor utom möjligen de som Reinfeldt tar hand om. Varför denna förmodan?
Efter meddelandet i Visby under Almedalsveckan att försvarsanslagen skulle minska med ett antal miljarder och det framgick att Mikael Odenberg inte hade "en susning" om denna nedskärning var det ju de facto Borg som var försvarsminister. Nu har samme Borg talat om att han vill se mer pedagogiska inslag i förskolan från tre års ålder. Frågorna är - Vilken kompetens har Borg för att säga detta? Har han meddelat ansvariga statsrådet? Vad säger statsministern? Har Fredrik Reinfeldt ändrat ansvarsfördelningen i regeringen? Om statsministern gjort detta, har han meddelat riksdagen detta? Frågorna är många - svaren få.

No comments: