Wednesday, December 19, 2007

Dinkelspiel "blåste" mig

Ja, det är kanske ointressant att Ulf Dinkelspiel, Sveriges chefsförhandlare och Europaminister i Carl Bildts regering, "blåste" mig, men att han "blåste" hela svenska folket får vi än en gång bevis på nu.

Dinkelspiel försäkrade att
- svensk alkoholpolitik bestämmer vi själva
- i Sverige gäller svenska lagar och svenska avtal.

Jag erkänner - jag liksom några miljoner svenskar till trodde på vad han sade. Jag var blåögd. Först var det alkoholpolitiken nu är det den svenska modellen. Jag vidhåller - detta kan vi inte acceptera. Numera finns det ju en utträdesparagraf.

3 comments:

http://vgtony.bloggagratis.se said...

Hedervärt av dig att erkänna att du blivit blåst av Dinkelspiel. Själv litade jag mer på Daléus, Theorin och Gahrton vid den tiden det begav sig, än på Dinkelspiel, och röstade således nej.

Men trevligt att du kommit på bättre tankar!

Hälsningar Tony Johansson, (mp)

Lars Rudström said...

Ja du Arne! Så här blir det när ni socialdemokratiska politiker inte fattat att er omhuldade "blandekonomi" inte fungerar för socialismen. Wigforss Göteborgsmanifest från 1925 förkastades av SAP under 30-talet som en marxistisk utopi. Men som ideolog för SAP kunde han inte förhindra sig själv på sin fina taburett att fortsätta genom att mynta sitt mantra från 1936: "Fattigdomen kan lättare fördragas om den delas av alla". En sådan vacker framtidsideologi kunde inte ens Palme på 60-talet motstå! Men vad behövdes? Jo, delar av kapitalismens kraft. Så fick SAP sin efterlängtade "blandekonomi" eftersom de inte kunde socialisera samhället (som Sovjet) men i stället socialisera människan i samhället. Beskatta den lågavlönade industriarbetaren så till den grad att dennes nettolön inte kunde försörja familjen utan behövde bidrag från "pappa". Och nu ojar du dig och alla andra yrvakna sossar er över "klassklyftorna"! Arbetarna fick inte sin utlovade välfärd genom sina ohemula skatter. SAP svek arbetarrörelsen genom att låta byråkratin växa ohejdat. Det var, och är, byråkratin som bryter ner hela det svenska samhället. Är det dags att vakna nu kanske?

enuss said...

Och jag förstod att jag skulle bli blåst när jag såg Calle och Ingvar sitta sida vid sida.