Tuesday, December 25, 2007

Agenda i TV, 16 dec. 2007

Söndagens (16 dec.) Agenda med Karin Hübinette som programledare tog upp borgarregeringens första år vid makten till diskussion. "Diskussion" är ett av mig mycket medvetet valt ord för mycket till granskning var det inte.
Kommentatorer var professor Tommy Möller och direktören vid Timbro, Maria Rankka.

För skams skull kunde man väl inte inte låta bli att påminna om de tre statsråd som lämnat regeringen. Handelsminister Borelius ( köpt svarta tjänster, skrivit sommarvillan i Falsterbo i ett skatteparadis) statsråd i två dygn, kulturminister Stegö Chilo (tidigare direktör på Timbro. Smitit från TV-avgiften) statsråd i åtta-tio dygn, Mikael Odenberg som hade "krut" nog att avgå själv när Anders E. Borg självsvåldigt tog över som försvarsminister.
Mats Odells tillkortakommande med Carnegie och de tidigare Carnegieanställda, utförsäljningsanvariga Karin Forseke och statssekreterare Urban Furnerud nämndes bara i förbigående. Det här nämnda och en del andra saker ex.vis att 17 av 33 borgerliga statssekreterare, liksom finansministern, köpt svarta tjänster kallade direktör Rankka för så kallade skandaler. Hon påstod också att regeringen inte bedriver systemskiftespolitik. Var har hon varit det senaste året?

Tommy Möller slog fast att regeringens opinionssiffror är ett mysterium - och den skalll vara professor i statsvetenskap. Fattar inte karl´n att medborgarna i vårt land inte vill ha den klasskampspolitik som denna regering för? Svenska folket går inte att köpas och dessutom tycker en bred majoritet av svenskarna att politiken som paktpartierna bedriver är orättvis.

Att direktören vid det av Svenskt Närtingsliv ägda Timbro är "borgare" har jag förstått sedan länge, men att professorn i statsvetenskap Möller kan ha så svårt att dölja sina borgerliga sympatier överraskar mig.

Nog borde programledaren och hennes redaktion fundera en gång till innan de nästa gång bjuder in två kommentatorer med så tydlig högerprägel.

1 comment:

Lars Rudström said...

Håller helt med Arne i detta. Skall man diskutera viktiga och känsliga politiska saker i den svenska socialist-TV:n skall det vara balans mellan "nördarna".
Sedan kan vi alla konstatera att "statsvetenskap" INTE är en vetenskap, oavsett hur många professorer det finns på dessa institutioner. De flesta av dessa sk forskare sitter i Gbg. Undrar varför? Och undrar hur de fördriver dagen?