Monday, February 01, 2010

Reinfeldts siffror

I gårdagens partiledardebatt i SVT påstod Fredrik Reinfeldt i ett inlägg att sysselsättningen sedan valet 2006 ökat med 100.000 personer.

Nu dementerar Anders E. Borg detta påstående. Det är fel säger han. Nej så rakt på sak är inte Borg. Det vore väl att desavouera chefen allt för mycket. Istället säger han "Det var olyckligt att underlaget inte innehöll en korrekt jämförelse."

Enligt uppgifter i massmedia är det finansdepartementet som försett Reinfeldt med de felaktiga siffrorna. Om nu detta stämmer så är det alldeles förskräckligt att vi har ett finansdepartement som slarvar så på ett av de mest centrala områden vi har - sysselsättningen.

Nästan ännu värre är att "Reinfeldt" "gick på det".
Sverige har alltså en statsminister som på ett av de områden som han brukar tala om som den högerledda regeringens viktigaste fråga inte själv förstår att det han påstår är fel och inte ens kollar sina siffror.

I samband med valet 2006 sa Reinfeldt att hans regering skulle mätas mot vad den uppnått i jobbfrågan. Var det därför han föll för frestelsen att påstå att 100.000 fler är sysselsatta nu jämfört med för fyra år sedan?

Medveten bluff eller ?
Slarv ?

När kommer ursäkten till svenska folket?

No comments: