Saturday, February 13, 2010

Lördagsintervju

I dagens Lördagsintervju hade Tomas Ramberg inbjudit Jan Björklund.
Ramberg var som vanligt mycket, mycket påläst. Det samma kan man inte säga om folkpartiledaren.

Ramberg tog upp Reinfeldts bluff (den som han skyllde på någon tjänsteman på finansdepartementet)om att sysselsättningen ökat med 100.000 personer sedan han blev statsminister. Göran Hägglund instämde så han nästan lät som Bull i duon Bill och Bull. Dagen efter dementerade Anders E. Borg siffrorna. I dag var Rambergs fråga till Björklund varför han inte reagerade på Reinfeldts siffror? Folkpartiledarens svar var att han alltid litade på statsministern.

Därefter hade Ramberg letat fram ett citat från partiledardebatten i Riksdagen för några veckor sedan. I den påstod Björklund att hälften av den el som används i Sverige kommer från kärnkraften. Programledaren talade om att det inte är hälften utan snarare en tredjedel. Björklunds kommentar ? Prat, prat, prat.

Nästa ämne - Vattenfalls äventyr i Tyskland och England. Folkpartiledarens reaktion, marknad, marknad, marknad - prat, prat, prat. Genomgående för hela Lördagsintervjun i dag var att Björklund i vanlig ordning bara pratade och pratade och hade fel, sakfel i ämne efter ämne.
Sammantaget - Björklund måste ha varit väldigt besviken på sig själv, om han nu kan känna sådant, när han lämnade studion.

No comments: