Saturday, January 16, 2010

Parkinsonsjuk - tvingas arbeta

"Fakta Nya regler från försäkringskassan
Försäkringskassans nya regler tvingar den som varit sjuk längre än sex månader att prövas mot hela arbetsmarknaden I år beräknas drygt 54.000 bli utförsäkrade. Under de tre sista månaderna 2009 tredubblades antalet utförsäkrade jämfört med samma period 2008". Exp 15.1. 2010

Expressen berättar om Jan Thimell, 63. Han har högt blodtryck, diabetes och Parkinson. Hans händer skakar så kraftigt att han inte ens kan stoppa ner plånboken i bakfickan. Thimells läkare skrev i sitt intyg att Thimell "inte ens kan ta ett lättare kontorsarbete".

Försäkringskassan menar att Thimell "säkert kan göra någonting". Vem vill anställa en 63-åring med Parkinson frågar sig Thimell?

Sverige har blivit hårdare, kallare, ja brutalare.

Men - vi vet ju varför Thimell och tiotusentals människor jagas "flåsas i nacken ända in i döden". Det har Christina Husmark Pehrsson (m) talat om för oss när hon för några år sedan försade sig. Om vi kan minska kostnaderna för ersättning till sjuka kan vi använda de pengarna till att sänka skatten. Hon glömde att tillägga "mest för de rika".

No comments: