Monday, January 11, 2010

Maud Olofssons och Saab

Idag har GM:s vd på ett mycket arrogant sätt meddelat att arbetet med att lägga ner Saab fortsätter. Vi har inte sett pengarna eller fram med pengarna så kan vi diskutera, det var som i Vilda Västern.

Detta säger styrelseordföranden i ett bolag där den amerikanska staten är överlägset största aktieägare. President Obama ansåg att det var livsviktigt för USA och för Detroit att GM räddades. Vad gjorde den svenska regeringen? Under lång, lång tid var det ansvariga statsrådet Maud Olofssons(C)enda insats att tala om att "ingen vill ju köpa några Saab-bilar" och "jag är rädd om skattebetalarnas pengar". Precis som om Barack Obama inte var rädd om de amerikanska skattebetalarnas pengar.

Industriministern orkar inte ens åka över till USA för att diskutera med GM. Hon sänder sin statssekr. Jöran Hägglund.(C) Det är han som inte kan skilja på likvidation och likvidering. Likvidering brukar vanligen översättas med avrätta, men det är kanske det statssekreteraren menar? Förresten kunde inte Fredrik Reinfeldt lyfta luren och fråga president Obama hur han resonerade när USA gick in och stöttade GM.

No comments: