Monday, June 01, 2009

Prote(S)trörelsen i Borås

I dag, måndag, var det 38:e måndagen i följd som vi i Prote(S)trörelsen i Borås var på Stora Torget mellan klockan 12.00 och 13.00.

Denna måndag stod det på flygbladet "Klyftorna ökar med Moderaterna i ledningen. Vi kräver: Minska klassklyftorna", och på baksidan "EU-val 7 juni. Gå och rösta! Rösta på Socialdemokraterna!"

Mycket folk på torget, vackert väder, många som var och hämtade valsedlar i vår Valstuga för att gå och förtidsrösta i röstmottagningen på Stora Torget.

Dessutom många trevliga människor som tog emot våra flygblad, det var till och med en kvinna som kom fram till mig och bad att få ett. Många trevliga samtal. De få som, av olika skäl, inte ville ha något material tackade, med något enda undantag, vänligt nej.

Det hände också något mindre vanligt. En partivän från Trosa på besök i Sjuhäradsbygden kom till oss, dels för att framföra en hälsning från Arbetarekommunen i Trosa, dels för att studera vad vi höll på med. De hade läst i AiP, Aktuellt i Politiken, om våra aktiviteter. Till hösten kör de igång med något liknande. "Det tar sig sa´han som hade eld i håret"

No comments: