Saturday, October 23, 2010

Påtryckningar från USA?

Wikileaks grundare och frontfigur Julian Assange anklagades för en tid sedan för våldtäkt. Om jag kommer ihåg rätt så anhöll jouråklagaren Assange i hans frånvaro. Detta beslut hävdes några timmar senare, men anklagelsen kvarstår.

Spekulationerna om denna händelse har varit många. Var det Pentagons försök att stoppa Wikileaks? Var CIA inblandat? Tog svenska myndigheter order från USA?

Mina funderingar är. Hur har det gått med våldtäktsutredningen? Varför fick Assange lämna Sverige om han var misstänkt för ett så allvarligt brott? Varför fick han inte svenskt uppehållstillstånd? Assange är väl ett typexempel på den arbetskraftsinvandring som regeringen Reinfeldt vill ha?

Finns det verkligen inte någon svensk journalist som funderar på dessa frågor och försöker ta reda på hur det är med ex.vis våldtäktsutredningen och granskar varför Assange fick avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. Den journalist på ex.vis Borås Tidning som knäcker någon av dessa frågor skulle göra ett verkligt scoop.

1 comment:

Anonymous said...

Ja det är en märklig historia som ingen tydligen vågar röra i.