Tuesday, September 21, 2010

Snack, bara snack från Reinfeldt och Hägglund

Under förra veckan gick som en stormvind över nätet en beskrivning av Annica Holmquist situation. Svårt sjuk utan möjlighet att arbeta enligt flera läkare skulle hon ändå utförsäkras.

I partiledardebatten i fredags hänvisade Fredrik Reinfeldt till att överdirektören på Försäkringskassan Stig Orustfjord hade sagt att frågan skulle lösas på måndag, dagen efter valet alltså. Göran Hägglund tittade rakt in i tv-kameran och sade att regeringen tar alla frågor av den typen på största allvar.

Så kom då måndagen. De bluffade både Reinfedlt och Hägglund. Deras ord var inte ens värda den luft de behövde andas in för att säga dem. Och överdirektören ? Han uppträdde som den "nyttige idiot" borgarregeringen förväntade sig. Jag mår illa när jag ser och hör detta spel med enskilda människoöden.

Kom bara ihåg. Det är inte "Försäkringskassan som
flåsar folk i nacken ända in i döden". Det är Reinfeldt (M), Hägglund (KD) och Cristina Husmark Pehrsson (M) som "flåsar folk i nacken ända in i döden". Det är dessa tre och de övriga i regeringen som lagt förslag till Riksdagen som de borgerliga ledamöterna röstat igenom som får dessa effekter. Reinfeldts och Hägglunds ord i partiledardebatten var bara snack. De borde skämmas.

Överdirektören då? Jo han sprang som vanligt borgarnas ärenden. Han har troligen aldrig lärt sig att i Sverige har vi sedan flera hundra år fristående myndigheter. Har han lärt sig så "skiter" han i det för att kunna vara den "nyttiga idiot" som regeringen väntar sig.

1 comment:

Sven Tycker said...

Man måste vara trogen sin uppdragsgivare....

Det intressanta med Överdirektör Stig Orustfjord är att han i oktober 2008 fick sparken från Försäkringskassan (genom en spark snett uppåt) sedan han tillsammans med arkitekten Maivor Isaksson fick ta ansvar för att Försäkringskassans nya organisation blev ett fiasko. Men i mars i år återinsatte till allas förvåning Socialutförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson honom igen som överdirektör på Försäkringskassan.