Thursday, June 03, 2010

Ship to Gaza, några funderingar

I Gomorron Sverige i SVT 1 i dag på morgonen fick vi bland annat se och höra de båda riksdagsledamöterna Hans Linde (V) och Gustav Blix (M) diskutera Israel- och Gazafrågan efter kapningen som de israeliska soldaterna gjorde i måndags morse.

Vänsterpartisten var klar och koncis i sina förslag som kan sammanfattas med - nu får det vara slut på ord, ord, ord. Nu måste omvärlden visa Israel att nu är det nog och så förordade han bojkott.

Moderaten hade säkert gått på kurs och lärt sig att han skulle använda några signalord. Han beklagade och beklagade och beklagade. Det är tragiskt det som hänt. När det gällde bojkott så sade han nej till det. All erfarenhet visar att bojkott är kontraproduktiv. Sedan sade han kontraproduktiv sex gånger till i detta korta inslag på sex, sju minuter. Kontraproduktiv var tydligen det andra signalordet han lärt sig.

Under veckan tycker jag att Bildt varit riktigt bra, men i dagens Expressen var det den gamle Bildt som var tillbaks. Han var i Turkiet och hade åkt ut till flygplatsen när svenskarna kom dit natten till torsdagen. Hans kommentar var enligt Expressen - nu har jag fått ut dem, nu vidtar det fortsatta arbetet. Ja Du läste rätt - nu har jag fått ut svenskarna.

I Aktuellt i kväll intervjuades religionshistorikern Mattias Gardell. Programledaren, Lennart Persson tror jag han heter, hade bara en ambition och det var att "sätta dit" Gardell och de övriga aktivisterna. Det fanns bara en ambition och det var att visa att den israeliska propagandan var sann. Gardell och hans kamrater var "terroristkramare" som gick Hamas ärenden.

Sorgligt övermåttan sorgligt.

No comments: