Thursday, July 17, 2008

FRA-avlyssning - Motståndet lönar sig?

Så har då sex folkpartistiska riksdagsledamöter ändrat sig. Kan man lita på det? Vad är det som hänt på den knappa månad som gått sedan riksdagen röstade igenom den lag som innebär att FRA kan avlyssna alla sms, e-brev och telefonsamtal.

Vad vet Birgitta Ohlsson, fp, som avstod vid omröstningen, och Cecilia Wikström, fp, som röstade ja, i dag, som de inte visste för en månad sedan? Jag tror inte vi som är motstådare till denna totalavlyssning skall slappna av. Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson Jan Björklund och Göran Hägglund har låst sig så hårt så de får svårt att krypa ur. Reinfeldt sade ju bara för någon vecka sedan att diskussionen ebbar snart ut. Björklund håller, hur otroligt det än låter med den mannen, tyst och skickar fram den stackars partisekreteraren Eric Ullenhag.

Jag tycker, att vi som anser att det är fel att övervaka hela svenska folket fortsätter och förbereder oss så att vi är tiotusentals kanske hundratusentals personer som sänder e-brev, sms och talar i telefon och då ser till att vi har med ett antal nyckelord. Låt oss förresten börja redan nu.

Till sist. Vad säger Else-Marie Lindgren, kd och moderaten Jan Ericson i dag? Vi som ifrågasatte beslutet äventyrade ju svenska soldaters liv i Afghanistan enligt Lindgren och var allmänt stolliga enligt Ericson.

1 comment:

Anonymous said...

Bästa Arne! Var har jag påstått att motståndarna är "allmänt stolliga"? Om man påstår sådant får man inte slarva med sanningen, så var citerar du mig när du skriver detta?

Mina kommentarer till fp-utspelet finns på min blogg den 15/7. www.ericsoniubbhult.se
Självklart har inget nytt framkommit, och att blanda ihop buggning av brottsmisstänkta med signalspaning visar att man inte förstått riktigt vad signalspaning innebär.

För övrigt - glöm inte Arne att det ursprungliga, mycket sämre, signalspaningsförslaget togs fram av socialdemokraternas försvarsminister. Det förslaget avvisades av Allianspartierna, trots ivrig uppvaktning från (s) som ville ha stöd för lagförslaget. Den lag som nu röstats igenom är oerhört mycket säkrare för den personliga integriteten.

Vad som händer politiskt runt lagen återstår att se - men socialdemokraternas plötsliga intresse för den personliga integriteten är lite gullig. Så lät det inte under tidigare år när Bodström tog till storsläggan i fråga efter fråga och skapade "Bodströmsamhället" där den personliga integriteten minskades med varje beslut.

Finns det möjligen utrymme för lite självkritik även hos Arne Kjörnsberg för alla de integritetsinskränkande beslut som du själv var med och röstade för under dina år i riksdagen?

Jan Ericson
riksdagsledamot (m)