Thursday, June 05, 2008

Sjukförsäkringen

Så har då Else-Marie Lindgren, kristdemokraterna, Ulf Sjösten, moderaterna, Claes Västerteg, centerpartiet och Jan Ericsson, moderaterna, om de inte skolkade från riksdagens sammanträde torsdagen den 5 juni, tryckt på knappen för att försämra situationen för de som har det värst - de sjuka.

Deras knapptryckning innebär också, enligt den moderatledda organisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att många, troligen tusentals, kanske tiotusentals människor måste gå till kommunernas socialkontor för att klara sin försörjning.

Hur känner dessa borgerliga riksdagsledamöter från Södra Älvsborgs valkrets sig nu?

1 comment:

Jan Ericson riksdagsledamot (m) said...

Arne har fel som vanligt, den nya sjukförsäkringsreformen kommer att hjälpa många - inte stjälpa! Mina utförliga kommentarer och fakta om vad reformen VERKLIGEN innebär hittar du på min blogg den 4/6, adress
http://www.ericsoniubbhult.se

När Arne var med och styrde Sverige tvingades hundratusentals människor till förtidspension efter ett års sjukskrivning, ofta mot sin vilja, och med en ersättning på 64% av lönen. Samtidigt fick man sparken från jobbet och miste sin rätt till rehabilitering!

Med Alliansen får man behålla sin sjukpenning i stället - och den blir 75% av inkomsten. Samtidigt får man rätt till alla rehabilitering och stöd som den nya lagen ger. På vilket sätt anser Arne att detta är en försämring?