Tuesday, February 15, 2011

Reinfeldt gynnar höginkomsttagare

Riksdagens utredningstjänst (RUT) har på Socialdemokratiska riksdagsgruppens uppdrag analyserat hur olika inkomstgrupper påverkats av politiken de senaste åtta åren.

Under åren 2002-2006, när S hade ansvaret, hade höginkomsttagare en inkomstutveckling som var 95 procent av vad inkomsten ökade för en genomsnittsinkomsttagare.

Under åren 2006-2010, när M hade ansvaret, hade motsvarande grupp 240 procent av genomsnittet.

Detta bör vi komma ihåg nästa gång Reinfeldt (M) kör sin vanliga drapa om att det är låg- och medelinkomsttagare som gynnats av högerpolitiken. Antingen har Schlingman lurat i honom att hans påstående är sant eller också gör han som Peter Norman - BLUFFAR.

Mitt inlägg bygger på en artikel på DN Debatt i dag tisdagen den 15 februari 2011. Artikeln är skriven av Torbjörn Hållö och Sebastian De Toro.

1 comment:

Skogsviola said...

Det var bra att få siffror som bekräftar det man redan anat. Jag retar mig alltid på när m-företrädare påstår sig sänka skatten mest för lågavlönade. Alla lågavlönade som jag känner har inte fått så mkt skattesänkning i kronor räknat. För att inte tala om oss pensionärer förstås. Men vi räknas ju över huvudtaget inte! Som jag redan skrivit på min blogg fick maken och jag tillsammans en nettohöjning av pensionen på 5:-/mån. Man vet inte om man ska skratta eller gråta, men jag väljer det förra och hoppas på bättre tider, även om det inte blir förrän 2014!