Sunday, February 13, 2011

Finansmarknadsministern - Okunnig? Bluffmakare?

I dagens Agenda framträdde Peter Norman, Finansmarknadsminister (M) och försvarade försäljningen av delar av statens innehav i Nordea.

Antingen är den tidigare Ap-fondsdirektören okunnigare än vad jag kunde tänka mig, eller också är den mannen en enda stor bluffmakare. Peter Norman talade om att statsskulden är cirka 1.165 miljarder och staten äger delar i olika företag till ett värde av cirka 600 miljarder och så antydde Norman att vi har en jättelik nettoskuld. Var det medvetet Norman glömde värdet av allt annat staten äger, järnvägar, vägar, flygplatser tusentals fastigheter osv. osv.

Nu skulle man suttit i Riksdagen och haft tillfälle fråga Peter Norman vad han menade med sitt resonemang i Agenda. Frågorna skulle i stort sett vara. "Vet Finansmarknadsministern vad statens tillgångar består av? Hur stort värde har infrastrukturen? Fastigheterna, etc." Frågorna kvarstår. Är Peter Norman okunnig eller är han en bluffmakare? Hade inte Reinfeldt något samtal med Norman innan han blev moderat och statsråd?

2 comments:

Bengt Wallin said...

Bluffmakare naturligtvis...

Anonymous said...

Är du lite okunnig? Inslaget i Agenda handlade ju om utförsäljning av statliga företag inte utförsäljning av järnvägar? Varför denna hang-up just på Peter Norman? Ta en dusch och lugna ner dig.