Sunday, March 07, 2010

Skyll inte på Socialdemokraterna

Ledsen Gunnar Axén. Det är faktiskt inte förbjudet att tänka själv. Jag förstår hur det är att vara ordförande och företräda majoriteten, men ibland måste man faktiskt höja rösten, räta på ryggen i varje fall om man skall orka med att se sig själv i spegeln "när man rakar sig på morgonen".

Eftersom jag känner Gunnar Axén (han satt i Finansutskottet när jag var ordförande där) som en mycket sympatisk människa, blir jag så överraskad att han tar till så enkla grepp som att skylla på oss socialdemokrater.

Mitt råd, om jag nu får vara så förmäten att jag ger råd till en politisk motståndare, är, stå för vad ni tycker. Det står för de allra flesta människor klart att ni moderater menar att "folk skall flåsas i nacken ända in i döden" att antalet dagar avgör när man inte är sjuk längre inte vad läkaren säger. Ni tycker det är rimligt att om man har pension (uppskjuten lön) skall man betala högre skatt än om man är löntagare. Ni tycker t.o.m. att det är riktigt att om man har haft oturen att bli sjuk eller arbetslös skall man betala ännu högre skatt. När människor genom förändringar som Gunnar Axén har röstat ja till blir av med sitt bostadsbidrag får de av socialförsäkringsministern Christina Husmark Persson (M) rådet att gå till socialbyrån och söka försörjningsstöd. (Socialbidrag). Är det inte lite cyniskt?

Vi socialdemokrater vill ha ett land som håller ihop. Vi vill att människor skall bry sig och bry sig om varandra. Den svenska modellen tillkom i en tid när Sverige var söndrat, då klassklyftorna syntes på kläderna och när människor öppnade munnen och man såg deras tänder. Jag är ledsen, vi är på väg åt det hållet och vi är det med en rasande fart.

Olof Palme sade ofta ungefär så här. "Jag är övertygad om att det går att övertyga även de som har det ganska bra ekonomiskt om att ökade klyftor är till skada även för dem. Ökade klyftor leder till social oro och det är inte bra för någon".

1 comment:

Anonymous said...

http://lumerkoz.edu So where it to find?, [url="http://www.lovespeaks.org/profiles/blogs/buy-norvasc"]norvasc[/url] castellano [url="http://www.comicspace.com/esomeprazole/"]esomeprazole side effects[/url] obedience [url="http://www.ecometro.com/Community/members/Buy-Cephalexin.aspx"]cephalexin[/url] restitution [url="http://msdnbangladesh.net/members/Buy-Atarax/default.aspx"]atarax side effects[/url] usted barrows [url="http://www.ecometro.com/Community/members/Buy-Bactrim.aspx"]bactrim[/url] bookkeeping