Sunday, May 10, 2009

Fackföreningsfientliga Centerpartiet

Centerns partistämma har under helgen slutet upp bakom Maud Olofsson och Centerns partistyrelses förslag om ett "minilas". Centerns EU-parlamentariker Lena Ek (som jag känner från hennes tid i Riksdagens Finansutskott) har, i polemik mot Marita Ulvskog gjort klart att för hennes del går "den fria rörligheten före kollektivavtal".

Så bra. Nu vet vi socialdemokrater och andra som hyllar "den svenska modellen" ännu bättre var vi har 2000-talets Centerparti. Nog är Maud Olofsson, Lena Ek och deras parti långt från det gamla folkrörelsepartiet många av oss minns.

Nu skall vi med alla våra krafter berätta för svenska folket att för Lena Ek och Centerpartiet är det helt ok med lönedumpning att ex.vis lettiska eller polska löner i Sverige.

Låt oss enas om att etapp ett är att få svenska folket att rösta så den 7 juni att Lena Ek försvinner från EU-parlamentet med dunder och brak.

Ja till fri rörlighet - men en sak måste stå fullkomligt klar - I Sverige gäller svenska avtal och svenska lagar. Det tycker uppenbarligen inte Lena Ek och Centerpartiet. Av det skälet måste Centern bekämpas och Ek röstas bort från EU-parlamentet.

No comments: