Sunday, April 03, 2011

Reinfeldt (M) och SD, Peter Norman (M) - Vattenfall

"De (Mona Sahlin) lovade att aldrig, aldrig, aldrig göra sig beroende av Sverigedemokraterna". Orden är Fredrik Reinfeldts (M) när regeringens förslag, om fullmakt att få sälja delar av Vattenfall, SBAB och några andra statligt ägda företag, blivit nedröstad i Riksdagen. Samma reaktion hade han när Riksdagen prutade på budgeten för regeringskansliet. Med "de" menade han Socialdemokraterna. Nu visar en undersökning som TT gjort, att i nio fall av tio voteringar i Riksdagen har Sverigedemokraterna stött den borgerliga regeringen. I de fall där SD haft en vågmästarställning har regeringens fått stöd i 94 procent av fallen, Hur var det han Reinfeldt sade med darr på rösten? Jo - "De (Mona Sahlin) lovade att aldrig, aldrig, aldrig göra sig beroende av Sverigedemokraterna". Att han, moderaten Reinfeldt bara kan med. Han borde skämmas.

För några veckor sedan fick Vattenfalls ordförande Lars Westerberg sparken av finansmarknadsminister Peter Norman (M). Orsak - Westerberg hade gett Vattenfalls Vd Lars G Josefsson en fallskärm på drygt tolv miljoner. Nu avslöjar Sydsvenska Dagbladet att i Vattenfalls tyska del har tre chefer som sparkats, tillsammans fått 90 miljoner i fallskärmar.
Peter Norman (M) har inget att säga. Både han och andra statsråd vägrar uttala sig och bokstavligen springer från alla frågor från.

Även om jag har principiella invändningar mot att hjälpa borgarna funderar jag faktiskt på att till Peter Norman anmäla mitt intresse för ordförandeskapet i Vattenfall. Ett skäl för att göra så är att det skulle vara intressant att se Normans reaktion.

1 comment:

Lars Rudström said...

Nä Arne! Nu är du allt ute och cyklar! När Vattenfall planerade köpen av de tyska/holländska energibolagen var SAP i regeringposition. Av SAP då tillsatta styrelseledamöter (och ordförande) var de flesta fackligt aktiva och politiskt tillsatta. De tyska direktörerna hade fleråriga avtal om bonusar. Dessa skulle SAP:s hejdukar har omförhandlat! Så gör man INNAN man köper ett företag. Jag har gjort det flera gånger både i Tyskland, Frankrike och USA. Fråga Mona Sahlin varför hon INTE gjorde det?
Att nu flytta över allt ansvar i din frustration på nuvarande regering är tarvligt och en typisk politisk korrekthet.
Du skulle säkert bli en bra ordförande för Vattenfall om Juholt finge bestämma, men jag skulle inte anställa dig i ett vinstdrivande, konkurrensutsatt internationellt företag med min 40-åriga industrierfarenhet. Sorry!
Politikerna kan sköta - eller missköta - politiken, men att driva företag har ni ingen som helst kompetens till. Spåren förskräcker!
Mvh
Lars Rudström