Thursday, April 07, 2011

Bluffar Adelsohn? Rätt bensin till Gripen ?

Vem bluffar Adelsohn eller Norman?
Peter Norman påstår att Ulf Adelsohn avsagt sig ordförandeskapet i SJ. Adelsohn säger att han gärna ville fortsätta något år till.
Jag tror mer på Adelsohn än Norman.
Det riktiga skälet till att regeringen genom Norman (M) sparkar iväg Adelsohn är naturligtvis att Adelsohn har kraft, mod och integritet att stå för sin uppfattning, att det är i grunden fel med avregleringen av järnvägen.
Frågan är bara - Varför är inte Peter Norman nog reko att stå för sin och regeringens uppfattning utan i stället försöker bluffa sig ur situationen?

I går, onsdag, var det tydligen meningen att de svenska Gripenplanen skulle gjort sina första uppdrag för att bevaka flygförbudszonen över Libyen. Det blev inget med det. Ä r det dags nu att döpa om försvarsministern Sven Tolgfors (M) från "Tomhylsan" till "Tomtanken?
Vad sysslar försvarsmakten med? Här sänder vi ner Gripenplan, Herculesplan och ganska många soldater/piloter och så har man inte riktig bensin. Företrädare för styrkan talar om att man nu har kontakt med någon som kan leverera rätt flygbränsle. Tablå! Skandal! Vad är det för amatörer vi sänt iväg? Uppdraget kostar 2 miljoner per dag och så kan de inte flyga för de har inte rätt bensin.

I dag, torsdag, har den första svenska insatsen gjorts av två Gripenplan. Den tog en halv timma. Rätt bensin har tydligen levererats. Någon tycker kanske att jag lattjar för mycket. Frågan är bara - vad man skall göra?

No comments: