Thursday, December 23, 2010

Arg, ledsen, upprörd

För säkerhets skull - Varning. Du kommer att bli sorgsen, arg, upprörd för att inte använda starkare uttryck. Om Du så här mitt i julhelgen inte orkar med att bli, sorgsen, arg, upprörd så sluta läs här.

I tisdags, den 21 december skrev Aftonbladet om undersköterskan Christina Reyes. Hennes sjukpenning drogs in i februari 2009. Då vägde hon 36 kilo. Hon var tvungen att använda rollator. Efter en olycka hade hon svår värk . En av Försäkringskassan tillsatt expertgrupp bestående av fem personer var eniga. Reyes var inte arbetsför. Trots detta friskförklarade Försäkringskassan och stoppade utbetalning av sjukpenning. Christina Reyes dog den 11 januari. Förvaltningsrätten i Stockholm har nu beslutat att hon var berättigad till sjukpenning. I september kom ett grönt kuvert från Försäkringskassan. I kuvertet fanns en utbetalning på 22.000 kronor.

Här finner du länkar till två artiklar i AB, dels "Samhället svek henne" dels "Struntade i att lyssna på experter". När du läser dessa två artiklar så kom ihåg en sak. Det är inte Försäkringskassan som stiftar lagar. Det är Riksdagen på förslag av Regeringen. Det var i första hand Cristina Husmark Persson (M) som hade ansvaret i regeringen. Hon var tillsatt av Fredrik Reinfeldt (M).

2 comments:

Sven Tycker said...

Det bör tilläggas att en del av de värsta delarna av f.d. Socialutförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrssons (m) Ättestupapolitik i sjukförsäkringen lades till efter krav från Anders Borg (partimedlem till Fredrik och Cristina). Husmark fick ta ansvar för fiaskot och gå, men Anders Borg sitter kvar och myser.

Carin Lundberg said...

En intressant sak i valrörelsen var, att när (s) visade på en sjukskriven läkare så intresserade sig media för frågan om han var s-märkt, inte reglerna för sjukskrivningar.