Saturday, December 18, 2010

Säpo. IOGT-NTO, Hallandsnytt

- Säpo behövde 4 timmar och 28 minuter på sig för att läsa det meddelande som självmordsbombaren i Stockholm sände till Säpo och TT. Ja, Du läste rätt 4 timmar och 28 minuter, 268 minuter. Den ansvarige på Säpo försäkrar att det hade inte spelat någon roll om man läst det tidigare. Det är inte utan att man, när det gäller svenska säkerhetspolisen, är benägen tro honom. Däremot om jag tillräckligt många gånger skriver "bomber och krevader" eller "bomber och granater" som kapten Haddock i Tintinserien säger då vaknar Säpo kanske till. Vi får se. Bomber och granater. Bomber och krevader.

- Söndagen den 12 december redovisade flera massmedier att en privatperson hade fått en förvarning om att något skulle ske på Drottninggatan i Stockholm. Meddelandet hade kommit från "Försvaret" som det stod. Meddelandet skulle ha kommit före bomben detonerade. Under hela veckan har det varit märkvärdigt tyst om om detta. Finns det ingen journalist som kan rota i frågan?

- I veckan kom ett förslag från den av Maria Larsson tillsatte utredaren om "Gårdsförsäljning av alkohol." Utredningen föreslår, att det inte bara är egenproducerat vin/öl/sprit man skall få sälja, utan också andra tillverkares produkter. Går detta igenom och alla vet ju att Centerpartiet är ivriga företrädare för en sådan ordning, är det säkert det samma som att vårt EU-undantag för Systembolaget flyger all världens väg.

- IOGT-NTO driver en kampanj kallad "Vit jul". Dessa organisationer beräknar att 385.000 barn och ungdomar lever i familjer med "riskbruk". Samtidigt visar deras undersökning att många kommuner stänger skolor, fritidsgårdar och andra ställen där ungdomar brukar vara under helgen. Ungdomarna "ställs helt enkelt på gatan" under helgerna.

- I Hallandsnytt hörde jag, att det är bara Kungsbacka av Hallandskommunerna som ger särskilt stöd till familjer med bistånd (socialbidrag) inför julen. Inget extra alltså, för de mest utsatta, till julmat, någon julklapp till barnen. En företrädare för Frälsningsarmén i Halmstad talade om att det var väldigt många personer "som blivit utförsäkrade från sjukförsäkringen eller a-kassan som ber om hjälp för att kunna köpa lite julmat och kanske ge barnen någon julklapp". Frälsningsarmén, heder åt dem, delade med sig presentkort på mat och en och annan julklapp.

No comments: