Monday, December 07, 2009

Prote(S)trörelsen i Borås 65:e

I dag måndagen den 7 december 2009 var det 65:e måndagen i rad som vi var på Stora Torget 12.00-13.00.

På vårt flygblad stod det i dag.


När M, Fp, C, KD styr
blir det så här

"FK flåsar folk i nacken
ända in i döden "
Aina Johnsson, med.dr. SVT 2.12. -09

Vi kräver:
Jaga inte sjuka människor


Detta behöver väl inte ytterligare kommentarer mer än att denna jakt på sjuka är inte personalen på Försäkringskassans fel. Det är Christina Husmark Pehrsson M som har lagt förslaget och Else-Marie Lindgren KD, Claes Västerteg C och Jan Ericson M har tillsammans med övriga borgerliga ledamöter i Riksdagen röstat för det.

2 comments:

Jan Ericson (M) said...

Du har lite dålig koll Arne. För det första har riksdagen inte alls tagit några sådana beslut, de delar av sjukförsäkringsreformen som hittills trätt i kraft handlar inte om detta. Och den sista delen av reformen som nu diskuteras i media är inte ens beslutad eller debatterad ännu - debatten är på onsdag. När lagen träder i kraft vid årsskiftet kommer och regelverket att vara väldigt tydligt för att det du och debattörerna i DN beskrivit inte ska inträffa. Det är viss skillnad mot det du skriver...

Att det sedan finns ett problem sedan många år med att läkare gör olika bedömning är inget nytt - det problemet fanns även under er tid vid makten. Jag ogillar systemet med försäkringsläkare vars ord väger tyngre än ens vanliga läkare, och där tror jag också det krävs en förändring. Men det är era gamla regler, glöm inte det!

Under er tid förtidspensionerades 140 människor om dagen, år ut och år in. Under vår tid har 16.000 förtidspensionärer frivilligt börjat arbeta i någon omfattning, och slipper samtidigt, till skillnad mot när ni styrde, att få sin förtidspension ifrågasatt för att de arbetar.

Nu ska vi försöka göra samma sak med de långtidssjukskrivna som har arbetsförmåga och kan arbeta i viss omfattning med rätt stöd. De som inte kan arbeta, är svårt sjuka, genomgår behandling eller av andra skäl saknar arbetsförmåga eller är för sjuka för att arbeta kommer inte att omfattas av de nya reglerna.

På vilket sätt tycker du detta nya regelverk är fel? Tycker du det är rätt att döma människor till evig sjukskrivning utan chans att komma tillbaka? Så har det faktiskt sett ut för många med de gamla reglerna.

Per Carlsson said...

Hej Arne!
Hur ansluter man sig till rörelsen? Jag hade tänkt att vara med någon gång framöver om ni fortsätter en 66:e gång

Per