Wednesday, December 02, 2009

Flåsar folk i nacken ända in i döden

"Försäkringskassan flåsar folk i nacken ända in i döden", Aina Johnsson kurator, med.dr i Rapport och Aktuellt onsdagen den 2.12. 2009.

Aina Johnsson har rätt i allt utom en sak. I praktiken är det "Försäkringskassan som flåsar... ", men den som har sett till att Fk måste "flåsa" är socialförsäkringsministern Christina Husmark Pehrsson (M),Gunnar Axén (M), ordf. i socialförsäkringsutskottet och alla moderater, folkpartister, centerpartister och kristdemokrater som i Riksdagen röstat för högerregeringens förslag om jakt på sjuka människor som är de skyldiga.

Husmark Pehrsson kom inte till Aktuelltstudion. Det fick Axén ta på sig, men socialförsäkringsministern skulle kalla till sig de cancerläkare på Karolinska som skrivit artikeln i DN om jakt på sjuka människor. "Kalla till sig". Om hon inte vore så förtvivlat "stöddig" så kunde väl Husmark Pehrsson ta bussen ut till Karolinska. Om inte det passar så finns det ju statsrådsbil till förfogande.

Vid flera tillfällen under det senaste året har vi i Prote(S)trörelsen i Borås haft denna fråga på våra flygblad på måndagarna.

No comments: