Sunday, September 14, 2008

FRA-frågan igen

Det var minst sagt överraskande nyheter om hur det går till i de borgerliga partiernas riksdagsgrupper som SVT kunde redovisa i kväll.

Birgitta Ohlsson talade om att hon och andra i folkpartiet togs in en och en till förhör. Det riktades öppna och förtäckta hot mot oss som var motståndare. Birgitta Ohlsson tyckte också att det var "politisk show" som Federly sysslade med i Riksdagens talarstol när han hulkade och tårarna rann.

Enligt flera uppgifter från Moderaternas gruppmöte den 17 juni som SVT redovisade så utvecklades på mötet något som liknande lynchstämning. Någon moderat frågade om "skottet skulle komma inifrån mot den moderate statsministern"? Karl Sigfrid (m) skulle genom sitt motstånd "äventyra en borgerlig regering efter valet 2010". Fortfarande enligt SVT så skall Reinfeldt sagt till Sigfrid att "du är den svaga länken" och "att nu är det bara du kvar".

Till slut tvingades Sigfrid begära kvittning.
Kvittningssystemet är till för att sjukdom, att en ledamot måste vara borta för resa, inrikes eller utrikes exempelvis delegat i FN inte skall förändra majoritetsförhållandena i Riksdagen. Detta system använde alltså, fortfarande enligt SVT, moderaterna för att få tyst på en av sina egna ledamöter. Frågan är - vet Talmannen om detta? Vet s-kvittningsmännen om detta missbruk av systemet?

No comments: