Sunday, June 17, 2007

Federly - ja- eller nejknappen

I veckan kunde vi läsa och höra om centerpartisten Fredrick Federleys vånda inför en votering i Riksdagen. Omröstningen det gällde var om FRA skulle få lov att, som den borgerliga regeringen med försvarsministern Mikael Odenberg (m) i spetsen ville, få avlyssna e-post och telefonsamtal. Federley hade problem med partipiskan lät han meddela på sin blogg.

På Expressens ledarsida skrev Sakine Madon bland annat. "Nåde den som inte rättar in sig i ledet! Då kan man räkna med mobbning och marginalisering från väldresserade partikamrater".

Ledarskribenten framställer det som om det hon skriver gäller allla partier. I motsats till henne vet jag naturligtvis inte hur det är i moderaterna, folkpartiet, centerpartiet och kristdemokraterna. Däremot vet jag efter 21 år i riksdagen att som hon framställer det är det inte i den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Man blir inte mobbad av sina kollegor och inte marginaliserad av riksdagsgruppen ledning och/eller partiledningen.

1 comment:

FredrichL said...

Vad ska man säga? De tycks ju knappast uppmuntra självständigt tänkande...Ja eller, så länge man håller det under hatten tycks det vara godkänt.