Tuesday, August 12, 2008

Tolgfors och försvaret

Vi betalar tillsammans knappt 40 miljarder per år till försvaret. 40 miljarder är lika mycket som ett år och åtta månaders barn- och studiebidrag till landets alla barn och ungdomar kostar.

Vad får vi för det? Om man skall döma efter vad landets försvarsminister, Löspluggen Sten Tolgfors har att säga är svaret - Ingenting. Den mannen, tomhylsan som förre försvarsministern Mikael Odenberg (m) kallar honom, bara pratar och pratar och pratar. Jag har sysslat en del både med försvarspolitik, även om det är många år sedan, och ekonomi men jag förstod inte "ett jota" av vad Tolgfors sade i Aktuelltinslaget i kväll den 12 aug. Frågan är om han själv förstod vad han sade?

Försvaret kostar alltså 40 miljarder. Det tar ett år innan vi kan ställa 10.000 man på fötter för att försvara Sverige, säger försvarsministern. Våra utlandstrupper skulle, enligt Tolgfors, inte kunna stanna i Tchad när regnperioden kom. Och mer parentetiskt. Försvaret kunde inte ställa upp med en fulltalig Högvakt sistlidna jul- och nyårshelg. Vad sysslar de med? Vad använder Tolgfors alla pengar till? Vem skall försvara Sverige? FRA om man skall döma av vad Löspluggen, Tomhylsan Tolgfors rapar upp varje gång någon journalist finns i närheten.

No comments: